Welpen

De speltak met kinderen vanaf 7 jaar tot 11 jaar zijn de welpen. Een welpen groep bestaat uit ongeveer 20 kinderen met een maximum van 24 kinderen. St. George heeft twee welpen groepen beide groepen hebben opkomst op de zaterdag. Om de groepen uit elkaar te houden hebben ze verschillende namen de Orion Welpen draaien op zaterdag ochtend en de Indus Welpen hebben op zaterdag middag opkomst. Beide welpen groepen hebben een ander leidingteam die gezemelijk het programma maken.

De opkomsten

De opkomsten spelen zich vaak af in de fantasiewereld van het kind. Binnen- en buitenactiviteiten wisselen elkaar af. Het gebouw staat midden in het bos en dus zijn de kinderen vaak in het bos te vinden tijdens natuurspelen, speurtochten, bosspelen enz.. Ook zijn er regelmatig programma’s in of bij het gebouw zoals: pionieren, kampvuur maken, knutselen, EHBO enz. Een enkele keer komen alle welpen samen voor een speciale opkomst. Twee keer per jaar komen alle welpen uit het noorden van Drenthe bij elkaar op de regio-speldag en de winter-welpen-dag. De Orion welpen eten tijdens de opkomst hun zelf meegebrachte lunchpakketje.

Opkomsttijden

Orion zaterdagochtend 10.00 tot 13.00 uur

Indus zaterdagmiddag 14.00 tot 16.30 uur

De kampen

Tijdens een scoutingseizoen organiseert de welpenleiding minstens twee kampen. Met Pinksteren gaan de welpen naar het Noordelijk Pinkster Kamp (NPK) in Lauwersoog, dit is een kamp waar diverse groepen uit het Noorden naar toe gaan. In de zomervakantie gaan de welpen met hun eigen horde een hele week op kamp. Tijdens beide kampen wordt er in tenten geslapen. Soms wordt er ook nog een weekendkamp georganiseerd waarbij de groep in het eigen gebouw bivakkeert.

Leidingteams

Orion welpen

Alexander
Daan
Hanna
Machteld
Nina

Indus welpen

Johannes
Lieke
Marre
Stijn