Scouts

Bij de Scouts (11 tot 15 jaar) wordt veel gedaan in patrouilles. Elke patrouille bestaat uit Scouts van verschillende leeftijden. In deze kleine groepjes worden ze steeds zelfstandiger. De jongste scouts leren van de oudere scouts. En de leiding houdt op afstand een oogje in het zeil. Tijdens de opkomsten worden de Scouts spelenderwijs allerlei technieken aangeleerd. Er wordt geoefend met knopen en pionieren, zodat ze tijdens een kamp hun eigen keuken en vuurtafel kunnen bouwen. Met kampen zoals zomerkamp en NPK koken de scouts zelf. Daarbij krijgen ze ook altijd één dag de mogelijkheid om zelf boodschappen te doen om te bedenken wat ze uiteindelijk gaan eten. Tevens oefenen ze met routetechnieken om een hike of een speurtocht te kunnen lopen. Op deze manier leren ze met een kompas omgaan.

De Opkomsten

Er zitten op het moment zo’n 40 Scouts bij de groep. Zij zijn verdeeld in 6 patrouilles (Haviken, Tijgers, Wolven, Kieviten, Panters en Beren) met elk ongeveer 6 à 7 Scouts. Elke patrouille heeft een PL (patrouilleleider) en een APL (assistent patrouilleleider). Tijdens een opkomst hebben we een ploeg van dienst. Dit is een roulerend systeem waarin elke week een patrouille een aantal taken heeft, zoals het hijsen van de vlag bij het openen, het opnoemen van de scoutswet en het doorgeven van het logboek. In het logboek wordt elke week door iemand geschreven wat er tijdens de opkomst is gebeurd.

Opkomsttijden Vrijdagavond 19.00 tot 21.30 uur

De Kampen

Tijdens een scoutingseizoen organiseert de Scoutsleiding een aantal kampen. In het voorjaar is er een weekendkamp en wordt er in een gebouw geslapen. Met de pinksterdagen is er het NPK (een kamp met 4000 andere Scouts, Welpen, Bevers en Explorers). Tijdens dit Noordelijk Pinkster Kamp wordt er in tenten geslapen evenals in de zomervakantie als de Scouts een week op zomerkamp gaan. Landelijk worden er ook nog drie weekendkampen georganiseerd. (in de herfst-, kerst- en paas- vakantie). Eén keer in de vier jaar gaan de Scouts samen naar een Jamboree of ander buitenlands kamp. Gelegenheid genoeg dus om er als scout eens tussen uit te gaan.

Leiding

Ferry
Inge
Luuk
Mathieu
Robbin
Sophie