Explorers

Explorers zijn jongens en meiden van 15 tot 18 jaar, de jongste Explorers leren van de ouderen. Explorers kiezen uit hun midden een voorzitter, penningmeester en secretaris, meestal zijn dit de wat oudere jeugdleden. De jongeren in deze speltak zijn al heel zelfstandig. Er is daarom ook geen leidingteam, maar begeleiders die op afstand een oogje in het zeil houden.

De opkomsten 

Explorers hebben vrijdag avond opkomst van 19:30 tot ongeveer 22:00 uur. Ze bedenken en organiseren veel van de programma’s zelf. In kleine groepjes, van twee of drie jongeren, werken ze een activiteit uit. Zij worden begeleid door begeleiders die op hun beurt weer worden ondersteund door een groepsbegeleider. De opkomsten spelen zijn zeer veelzijdig. Binnen- en buitenactiviteiten wisselen elkaar af.

Opkomsttijden Vrijdagavond 19.30 tot 22.00 uur

Kampen

Tijdens een scoutingseizoen zijn er een aantal kampen. In het voor- en najaar zijn er weekendkampen (ExAct). Met de pinksterdagen is er het NPK (een kamp met 4000 andere Explorers, Scouts, Welpen en Bevers). Tijdens dit Noordelijk Pinkster Kamp wordt er in tenten geslapen evenals in de zomervakantie wanneer de jongeren een week op zomerkamp gaan. Eén keer in de vier jaar gaan de Explorers samen naar een Jamboree of ander buitenlands kamp. Twee keer per jaar hebben de Explorers een overvliegweekend dit is in het weekend van Sint-George-dagen. Gelegenheid genoeg dus om er eens tussen uit te gaan.

Leiding

Rene
Rik
Kyra
Dominique