Bevers

De beverspeltak is de jongste speltak van Scouting St.George Assen. Elke zaterdag wordt er in het dorp Hotsjietonia van de Bevers van Scouting St.George in het Assenbos gespeeld. Samen met Stuiter en de andere bewoners van het dorp Hotsjietonia gaan we dan op avontuur. Iedereen van 5½ – 7 jaar is welkom om gezellig mee te komen spelen! Dus heb jij wel zin in een avontuur kom dan eens kijken wat wij allemaal doen op zaterdag ochtend.

De opkomsten

De opkomsten spelen zich af in de fantasiewereld van het kind. Soms staan ze in het teken van een of ander thema of feestelijke dag. Binnen- en buitenactiviteiten wisselen elkaar af. Het gebouw staat midden in het bos en dus zijn de kinderen vaak in het bos te vinden tijdens natuurspelen, speurtochten, bosspelen enz.. Ook zijn er regelmatig programma’s in of bij het gebouw zoals: knutselen, kampvuur, koken, EHBO enz. Een keer per jaar komen alle bevers van de verschillende groepen uit Drenthe bij elkaar tijdens de “BeverDoeDag”. Dan is er een groot feest in het dorp Hotsjietonia.

Opkomsttijden Zaterdag 10.15 tot 12.45 uur

De kampen

Tijdens een scoutingseizoen organiseert de beverleiding twee kampen. In oktober/ november is er een weekendkamp en slapen de bevers in het eigen gebouw. Met Pinksteren is er een meerdaags kamp. Dan slapen we in tenten nabij Lauwersoog. Dit kamp is een kamp waar bijna alle groepen uit het noorden aan mee doen (NPK) en duurt voor de bevers van zaterdagochtend tot maandagmiddag. Aan de hand van een bepaald thema beleven de bevers in alle gevallen dan allerlei spannende avonturen.

Thema

Bevers hebben een thema waar in ze spelen. Het thema heet Hotsjietonia, Hotsjietonia is een fantasie dorp. Elke week komen de Bevers in het dorp spelen. In het dorp Hotsjietonia wonen spelfiguren, deze hebben allemaal eigen dingen die ze goed kunnen en leuk vinden. Samen met deze themafiguren kunnen we alles doen wat we willen doen.

Leiding

Femke
Irene
Jorre
Judith
Quintijn