Verhuur

Hieronder vindt u meer informatie over ons gebouw. Als u vragen heeft over de accomodatie of wilt huren of reserveren kunt u contact opnemen via het contactformulier dat u in het menu kunt vinden. Het gebouw is uitermate geschikt voor groepen van zo’n 10 tot 50 personen. Eventueel is het – in overleg – ook mogelijk om tenten op te zetten op het grasveld naast het eigen gebouw. Het gebouw wordt alleen verhuurd aan groepen die voornamelijk bestaan uit kinderen en jongeren t/m 25 jaar.

Kijk ook eens bij de foto’s van het gebouw (zie menu)

Locatie

Ons gebouw bevindt zich centraal in Drenthe in de (NS-intercity)stad Assen. Hoewel het Asserbos een zeer groot bos is, bevind het zich midden in de stad doordat het een van de oudste bossen van Nederland is. Daardoor ligt het scoutinggebouw vlakbij:

  • Het stadscentrum (10 minuten lopen)
  • Moderne bibliotheek, bioscoop en theater in één (10 minuten lopen)
  • Een subtropisch zwembad (De Bonte Wever, 10 minuten lopen door het bos)
  • Een Duurzaamheidscentrum (https://duurzaamheidscentrum.assen.nl/, 10 minuten lopen door het bos). In dit duurzaamheidscentrum zijn veel mogelijkheden voor activiteiten die zeker voor Welpen en Scouts erg leuk kunnen zijn.
  • Tenslotte is er een grote openbare zwemplas op 4 km afstand (De Baggelhuizerplas).

Daarnaast ligt het Nationaal Park Drentsche Aa tegen Assen aan. Ook is het mogelijk te hiken op het Militaire Oefenterrein “De Haar” en “Baggelhuizen” bij Witten. Deze gebieden liggen op slechts 2 km lopen van het gebouw. 

Gebouw

Wij hebben de volgende ruimtes (voor max. 50 personen):

Scoutslokaal 9,00 x 7,95 m incl. 6 ploeghokken van 1,85 x 7,95 m 
Beverlokaal 5,80 x 3,70 m
Welpenlokaal 6,00 x 7,95 m
Explorerlokaal (boven) 4,65 x 5,50 m
Stamlokaal (boven), geen verhuur
Leidingruimte 6,25 x 3,65 m met vergadertafels en stoelen
Keuken 5,80 x 2,70 m (zie hieronder)
Invalidentoilet en douche 1,70 x 2,70 m
2 damestoiletten, 1 herentoilet en 2 urinoirs

Voorzieningen

De ruimtes zijn voorzien van centrale verwarming, brandmeldinstallatie, tafels, banken of stoelen. Er zijn geen bedden (zelf matjes of luchtbedden meenemen). In overleg kan pionierhout (tot 6m), vuurtonnen, vlottonnen, kookroosters gebruikt worden. Daarnaast is het mogelijk om brandhout te kopen van de groep.

Keuken

Uitrusting: groot professioneel gasfornuis met 6 pitten en oven, 2 losse megabranders, aanrecht met dubbele spoelbak, koelkast, magnetron, profesionele koffiezetapparaten (direct tot 10L kokend water), radio, waterkoker, verhuurkast met servies en bestek, voorraadkast (naast de gewone bergruimte)

In de weken buiten de zomervakantie zijn er ook opkomsten van onze eigen groep. Op vrijdagavond, zaterdagochtend en -middag. Daarnaast eens per twee weken ook op zaterdagavond. Het gebouw kan tijdens deze periodes wel verhuurd worden. In dat geval wordt het gebruik van lokalen in goed overleg afgestemd tussen de groep en de huurders.

Ons gebouw staat ook in de accomodatiegids van Scouting Nederland

Veiligheid

Onze stichting draagt zorg voor het onderhoud van het gebouw. Jaarlijks laten zij de brandmeldinstallatie en blusmiddelen keuren. Tevens beschikt de keuken over een 30 minuten brandwerend plafond en voldoet onze elektrische installatie aan alle normen. Het gebouw beschikt over een legionellabeheersplan en de leidingen worden wekelijks doorgespoeld en gecontroleerd. Jaarlijks worden er watermonsters gecontroleerd op aanwezige ziekteverwekkers. Het terrein is alleen te betreden door een toegangshek die kan worden afgesloten.

Terrein

Voor de ingang 6×40 meter betegeld eigen terrein. Aan de andere zijde een gezamenlijk grasveld van 15×35 meter met kampvuurkuil (vuur maximaal 1 meter hoog!). Gebruik grasveld en kampvuurkuil altijd in overleg met de eventuele huurder van scoutinggebouw de Zwervers. Direct buiten het eigen terrein bevind zich een veld waar pionierpalen de grond in mogen en een kruispunt waar de meeste kleine spellen zoals strontbult en Bulldog (Hollandse Leeuwen) gespeeld kunnen worden. Ook grenst het terrein aan een groot moeras, dat droog staat in de zomer en in de winter dienst doet als ijsbaan.

Wilt u meer informatie over het huren van ons gebouw? In het submenu is meer informatie te vinden. Bij overige vragen en reserveren kunt u contact opnemen met verhuur@stgeorge.nl. Meld in ieder geval de volgende zaken: groepsgrootte, leeftijdscategorie, groep/organisatie, verblijfsidee (jeugdkamp/introweekend/…), adres en telefoonnummer, gewenste huurperiode.