Installeren

Je hebt al een paar keer meegedraaid met de groep en besluit lid te worden van de groep. Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Drie maal per jaar vindt het installeren plaats. Installeren is niet alleen voor de nieuwe leden van de groep maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd na ongeveer een half jaar geinstalleerd bij een nieuwe speltak. Je bent overgevolgen naar een oudere speltak of en als je voor het eerst bij Scouting bent.

De traditie

Bij de installatie doet de scout een belofte. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het Scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan eindelijk de insignes en groepsdas. De insignes zijn voor op je Scoutfit en groepsdas onderschijd ons van andere groepen in de regio. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep!

Scoutfit

Vanaf het moment dat je lid bent geworden bij de groep draag je de Scoutfit blouse. Voor het installeren schaf je ook een groepsdas en installatie tekens aan. Vanaf het moment van installatie mag je de das en installatie tekens dragen, zoals je dat hierboven al kon lezen. Op de pagina scoutfit lees je waar je de Scoutfit kunt kopen en welke groep wat precies draagt.