Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van St. George kun je eerst drie keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het na drie keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan wordt je lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je ScoutfitScoutfitDefinition: Scoutfit is de nieuwe naam voor het Uniform, deze bestaat uit de scoutfit-blouse en das. De das is per verreniging verschillend, de blouse varieert pe...
dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Wil je lid worden, let dan wel op het volgende

  • Je kunt drie keer komen kijken, daarna moet je besluiten lid te worden. Word je geen lid, dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.
  • Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt., moet je je altijd afmelden bij de leiding.
  • Als je lid bent, verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit blouse draagt. Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

Hoe oud ben jij?

Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er bij Scouting zogenaamde speltakken.
Bevers: 5½-7 jaar
Welpen: 7-11 jaar
Scouts: 11-15 jaar
Explorers: 15-18 jaar
Stam: 18 jaar en ouder
Plus-stam: 23 jaar en ouder(onderdeel van de stam)

speltakken

Scouting Nederland

Op het moment dat je lid bent van St George, ben je automatisch lid van Scouting NederlandScouting NederlandDefinition: Scouting Nederland is de nationale scoutingorganisatie van Nederland, met in 2012 ongeveer 85.000 jeugdleden en ongeveer 25.000 vrijwilligers. Er zijn...
. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde.
Als lid van Scouting...

Laat je uitdagen!

 

Afmelden

Indien je scouting niet meer leuk vindt, wat wij ons overigens niet kunnen voorstellen, of dat je scouting niet meer kunt combineren met een andere hobby of sport dan is de afmeldingsprocedure als volgt:

  •   De afmelding dient schriftelijk aan de penningmeester en de speltakleiding doorgegeven te worden.
  •   De afmelding moet minimaal 3 maanden voor het einde van een kwartaal binnen zijn.
  •   Er wordt bij tussentijds stopzetten van het lidmaatschap geen restitutie van de kwartaal contributie gegeven.

Contact

Gebruik het contactformulier voor kijken of lid worden, gebouw verhuur en materiaal verhuur.
Of mail ons op een van de e-mail adressen die aangeven zijn op de adressen die zijn weergegeven op de contactpagina