De Scoutfit laat zien dat je bij Scouting hoort en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Zo ziet iedereen er hetzelfde uit en is er geen verschil. Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst,de kampen en jaarlijkse groepsactiviteiten doe je als lid van Scouting je Scoutfit aan. Als je nog niet bent geïnstalleerd, mag je alleen de blouse dragen, zonder tekens, das en dasring. Als je geïnstalleerd bent, mag je je complete Scoutfit dragen, op de afbeelding hieronder is te zien waar welke tekens horen. De verschillende speltakken hebben verschillende kleuren Scoutfits. Binnen de speltakken zijn de scoutfits gelijk en er zijn geen rangen of verschillen. De enige uitzondering hierop is het verschil tussen leidinggevenden en leden. Er is een duidelijk onderdeel dat alle verschillende scoutfits gemeen hebben en dat is de groepsdas. Deze dasdasDefinition: De das is een driehoekige gekleurde doek van een stevig materiaal die door leden van scouting worden gedragen.De das wordt vastgezet met een dasspeld,...
is bij St. George (konings)blauw van kleur.

Alle onderdelen van de Scoutfit zijn verkrijgbaar bij de Scoutshop via www.scoutshop.nl. Op de website van de ScoutShop vind je ook adressen van de ScoutShop-winkels.

scoutfit stgeorge

Scoutshop

Naast het uniform zijn er nog veel meer producten te bestellen bij de Scoutshop. Helaas worden er wel verzendkosten gerekend. Als u enkele weken voor een St. Georgedag via de speltakleiding bestelt, nemen wij de verzendkosten voor rekening!

Laat je uitdagen!

 

Contact

Gebruik het contactformulier voor kijken of lid worden, gebouw verhuur en materiaal verhuur.
Of mail ons op een van de e-mail adressen die aangeven zijn op de adressen die zijn weergegeven op de contactpagina