Wekelijks zijn er op vrijdag en zaterdag opkomsten, die gehouden worden in het groepsgebouw in het Asserbos. De speltakken houden deze opkomsten gescheiden, zodat de kinderen activiteiten doen met hun leeftijdsgenoten.

Naast de wekelijkse opkomsten worden er gedurende het jaar verschillende kampen gehouden. De duur en het aantal kampen per jaar verschilt per speltak. Een paar keer per jaar is de hele groep bij elkaar voor een activiteit. Bijvoorbeeld op St. Georgedag, dan vliegen de oudste leden over naar de volgende speltak. En bij Scout It Out, waarop Scouting in Assen zich presenteert aan het publiek.

Hieronder staat het meest recente verlag van een activiteit. Meer verslagen zijn hier te vinden.

Aangepaste Opkomsten.

Beste leden van scouting St. George en ouders/verzorgers,

Sinds 1 juni zijn de maatregelen voor (sport)verenigingen versoepeld, en dus ontstaat er ook voor jullie weer meer ruimte.
In de bijlage van deze mail vinden jullie de nieuwe richtlijnen.

De aangepaste opkomsttijden houden we in ieder geval tot de zomervakantie aan. Voor de scouts betekent dit dat er nog steeds in twee groepen opkomsten worden gehouden.

De belangrijkste aanpassingen noemen we hier even per speltak:

Bevers
Er zijn geen afstandsbeperkingen meer van kracht tussen voor bevers en de leiding. Tussen leiding en ouders en leiding onderling blijft de 1,5m-regel wel van kracht.
Er mag weer een broodje gebakken worden of iets worden gekookt.
Bij heel slecht weer mogen de bevers even schuilen in het gebouw. Volledige binnen opkomsten kunnen nog niet.

Welpen
Er zijn geen afstandsbeperkingen meer van kracht tussen welpen en leiding. Tussen leiding en ouders en leiding onderling blijft de 1,5m-regel wel van kracht.
Er mag weer een broodje gebakken worden of iets worden gekookt.
Bij heel slecht weer mogen de welpen even schuilen in het gebouw. Volledige binnen opkomsten kunnen nog niet.

Scouts tot en met 12 jaar oud
Er zijn geen afstandsbeperkingen meer van kracht tussen scouts en leiding. Tussen leiding en ouders en leiding onderling blijft de 1,5m-regel wel van kracht.
Er mag weer een broodje gebakken worden of iets worden gekookt.
Bij heel slecht weer mogen de Scouts even schuilen in het gebouw. Volledige binnen opkomsten kunnen nog niet.

Scouts vanaf 13 jaar oud
Er zijn geen afstandsbeperkingen meet van kracht tussen de scouts onderling. Tussen leiding en ouders en leiding onderling blijft de 1,5m-regel wel van kracht.
DIT BETEKENT DAT WE DE 1,5 METER AFSTAND TUSSEN SCOUTS NIET MEER ZULLEN HANDHAVEN OF KUNNEN GARANDEREN. ALS JIJ OF JE OUDERS ZICH DAAR NIET PRETTIG BIJ VOELEN RADEN WE AAN JE AAN TE SLUITEN BIJ DE ONLINE OPKOMSTEN.
Er mag weer een broodje gebakken worden of iets worden gekookt.
Het gebouw is in beginsel alleen open voor toiletbezoek. Bij heel slecht weer kan er alleen even met toestemming van de leiding worden geschuild als de 1,5 m-regel door iedereen wordt nageleefd.

Explorers
Er zijn geen afstandsbeperkingen meet van kracht tussen de Explorers onderling (wel tussen Explorers en leiding, ouders en leiding en leiding onderling)
DIT BETEKENT DAT WE DE 1,5 METER AFSTAND TUSSEN EXPLORERS NIET MEER ZULLEN HANDHAVEN OF KUNNEN GARANDEREN. ALS JIJ OF JE OUDERS ZICH DAAR NIET PRETTIG BIJ VOELEN RADEN WE AAN JE AAN EVEN NIET NAAR DE OPKOMSTEN TE KOMEN.
Er mag weer een broodje gebakken worden of iets worden gekookt.
Het gebouw is in beginsel alleen open voor toiletbezoek. Bij heel slecht weer kan er alleen even met toestemming van de begeleiding worden geschuild als de 1,5 m-regel door iedereen wordt nageleefd.

EN DE CLIFFHANGER VAN DIT VERHAAL.....
Wij kijken reikhalzend uit naar komende maandag 8 juni, de dag waarop er een advies wordt verwacht rondom het houden van jeugd- en zomerkampen.
We hopen natuurlijk heel erg dat er deze zomer nog scoutingtenten kunnen worden opgezet, en dat jullie allemaal lekker op kamp kunnen met elkaar.
Dus nog even duimen tot maandag en dan laten we jullie zo snel mogelijk weten of, en zo ja, hoe de zomerkampen zullen worden gehouden.

Hartelijke groet
Het groepsbestuur

 

Lees meer...