Wekelijks zijn er op vrijdag en zaterdag opkomsten, die gehouden worden in het groepsgebouw in het Asserbos. De speltakken houden deze opkomsten gescheiden, zodat de kinderen activiteiten doen met hun leeftijdsgenoten.

Naast de wekelijkse opkomsten worden er gedurende het jaar verschillende kampen gehouden. De duur en het aantal kampen per jaar verschilt per speltak. Een paar keer per jaar is de hele groep bij elkaar voor een activiteit. Bijvoorbeeld op St. Georgedag, dan vliegen de oudste leden over naar de volgende speltak. En bij Scout It Out, waarop Scouting in Assen zich presenteert aan het publiek.

Hieronder staat het meest recente verlag van een activiteit. Meer verslagen zijn hier te vinden.

Jeugdleden Scouting St. George in actie voor nieuwe tenten

Vanaf 17 september gaan de jongens en meiden van scouting St. George op pad om scoutingloten te verkopen. Met de opbrengst hopen ze een aantal tenten te kunnen vervangen die tijdens het Pinksterkamp in 2019 kapot zijn gewaaid.

Op vrijdagavond 17 september en zaterdag 18 september gaan de speltakken elk in een Asser wijk met hun leiding de deuren langs. In de week daarna mogen de kinderen ook loten verkopen aan familie, buren en op school.

Nieuw dit jaar is het gebruik van een QR-code. Met de code kan iedereen eenvoudig en veilig loten kopen. Op deze manier hoeven de kinderen niet met veel geld over straat en kan iedereen die geen kleingeld in huis heeft de scouts toch ondersteunen.