JOTA toren 2018

Ook dit jaar hebben we samen met de zwervers weer een JOTA/JOTI georganiseerd. Daarbij hoort natuurlijk ook een toren, dit jaar was het ontwerp de grote uitdaging en dan vooral de manier waarop deze omhoog ging.

 

Jota toren bouwen

De afgelopen weekenden hebben stamleden en de explorers samen geknoopt aan de JOTA toren. Het ultime moment tot nu toe is het hijsen, een timelaps hiervan is hieronder te zien.

"Jotatoren-update 10#: hij staat🙌🏻!! We zijn trots!! Maar zijn er nog niet...volgende stap is om de antennes vast te maken in de kleine 3poot (van 6m) en die omhoog te hijsen dmv katrollen en hijslijnen🤙🏻!! Voor die die benieuwd is of hij hoger is dan vorig jaar?!?!...JA"

Nieuwjaarsbijeenkomst 2017

Op 7 januari heeft is er een Nieuwjaarbijeenkomst georganiseerd. Het programma bestond onderander uit een levend ganzenbord langs verschillende posten. Hieronder staan een paar foto's van de activiteit.

Scout It Out 2016

Zaterdag 28 mei hebben we de jaarlijkse Scout-It-Out gehouden, deze keer bij het tijdelijke AZC aan de Schepersmaat. De middag was dit jaar voor zowel de vluchtelingenkinderen en de jeugdleden van de Scoutinggroep. Op de Scout It Out waren er zowel binnen als buiten verschillende activiteiten. Buiten konden de kinderen Hollandse spelletjes spelen zoals elastieken en spijkerpoepen. Maar natuurlijk waren er ook activiteiten met scoutingtechnieken zoals kompasschieten.

scout it out2016

Binnen kon geknutseld worden en werden kinderen geschminkt. Ook veel volwassenen vermaakten zich met denkspelletjes, puzzels en spelmateriaal. Scouting Regio Drenthe had een geluidsinstallatie ter beschikking gesteld, die uitgebreid werd gebruikt om de muziek van de bewoners van het AZC te spelen en er werd volop gedanst. Ongeveer 140 kinderen meegedaan aan de activiteiten.