Jota toren bouwen

De afgelopen weekenden hebben stamleden en de explorers samen geknoopt aan de JOTA toren. Het ultime moment tot nu toe is het hijsen, een timelaps hiervan is hieronder te zien.

"Jotatoren-update 10#: hij staat🙌🏻!! We zijn trots!! Maar zijn er nog niet...volgende stap is om de antennes vast te maken in de kleine 3poot (van 6m) en die omhoog te hijsen dmv katrollen en hijslijnen🤙🏻!! Voor die die benieuwd is of hij hoger is dan vorig jaar?!?!...JA"

Nieuwjaarsbijeenkomst 2017

Op 7 januari heeft is er een Nieuwjaarbijeenkomst georganiseerd. Het programma bestond onderander uit een levend ganzenbord langs verschillende posten. Hieronder staan een paar foto's van de activiteit.

Scout It Out 2016

Zaterdag 28 mei hebben we de jaarlijkse Scout-It-Out gehouden, deze keer bij het tijdelijke AZC aan de Schepersmaat. De middag was dit jaar voor zowel de vluchtelingenkinderen en de jeugdleden van de Scoutinggroep. Op de Scout It Out waren er zowel binnen als buiten verschillende activiteiten. Buiten konden de kinderen Hollandse spelletjes spelen zoals elastieken en spijkerpoepen. Maar natuurlijk waren er ook activiteiten met scoutingtechnieken zoals kompasschieten.

scout it out2016

Binnen kon geknutseld worden en werden kinderen geschminkt. Ook veel volwassenen vermaakten zich met denkspelletjes, puzzels en spelmateriaal. Scouting Regio Drenthe had een geluidsinstallatie ter beschikking gesteld, die uitgebreid werd gebruikt om de muziek van de bewoners van het AZC te spelen en er werd volop gedanst. Ongeveer 140 kinderen meegedaan aan de activiteiten.

Nieuwjaarsopkomst 2016

Wat fijn dat we met zoveel mensen (meer dan 170) gezamenlijk het nieuwe jaar konden starten met de eerste groepsactiviteit van 2016. We Kijken terug op een bijzonder jubileumjaar, waarin we ons 80-jarig bestaan vierden: we bakten met alle jeugdleden 15 taarten in 1 uur (de Explorers zelfs op houtvuur); we hebben feest gevierd op de gala-avond, we hebben groepsvesten laten maken en zijn samen op zomerkamp geweest in Havelte (ook een groep ouders had hun eigen kamp tijdens het eerste weekend)

Verder was 2015 een jaar waarin:

- We zo'n 220 opkomsten organiseerden en 18 kampen
- De Explorers zijn gegroeid naar wel 20 leden!
- We zijn gestart met het concept juniorleiding: Explorers die elke zaterdag assisteren bij de jongste speltakken en alvast kunnen ontdekken of leiding geven iets voor hen is, zonder direct verantwoordelijkheid te nemen voor het voorbereiden van programma's of kampen. Zij worden daarin begeleid door onze groeps-/praktijkbegeleiders.
- We wachtlijsten hebben moeten instellen voor alle speltakken: goed teken dat we aantrekkelijk zijn voor nieuwe leden, maar jammer dat we zoveel mensen moeten laten wachten.
- We samen met JPG en De Zwervers de laatste fracties uit de gemeenteraad hebben bezocht om ons te presenteren als scouting in Assen en om onze zichtbaarheid te vergroten.
- We afscheid hebben genomen van enkele vrijwilligers, maar gelukkig ook een paar nieuwe hebben kunnen verwelkomen.
- We hebben geklust, geklust en geklust: de kampvuurkuil is nu helemaal opgeknapt, we hebben zonnepanelen op het dak geïnstalleerd en zijn nu wat betreft elektriciteit helemaal zelfvoorzienend, we hebben zo'n 14 kuub hout gekloofd, tijdens NL Doet hebben we alle binnenmuren een nieuw kleurtje gegeven, we hebben het legionella preventie plan in gebruik genomen, we hebben steenslag aangebracht op het terrein, de elektra van het stamlokaal aangepakt, een extra houthok gebouwd en nog veel meer (sorry, nu doe ik nóg mensen tekort).
- De Stichting een lange termijn onderhoudsplan heeft opgesteld zodat we beter zicht hebben op de onderhoudskosten en inspanningen voor de komende jaren, onze verzekeringen zijn vernieuwd waarmee we kosten hebben bespaard en we hebben natuurlijk het gebouw weer kunnen verhuren aan andere scoutinggroepen en jeugdverenigingen.
- We ons tweede leiding weekend hebben georganiseerd om ons te bezinnen op de toekomst en de samenwerking te bevorderen.
- We aan de slag zijn gegaan met de uitslag van de enquete over groepsontwikkeling:  doorlopende leerlijn, vrijwilligersbeleid en gedragscode
- We via radio en internet contact hebben gemaakt met andere scoutinggroepen tijdens de JOTA/JOTI
- We weer een record aantal oliebollen hebben verkocht: 2320
- 4 leidinggevenden zich volledig hebben gekwalificeerde via het opleidingsprogramma van Scouting Nederland
- We onze vernieuwde website in gebruik hebben genomen. Je kunt nu de activiteiten van een speltak en van de groep aan je eigen digitale agenda toevoegen.
- We de identiteit van Scouting St.George hebben verwoord: "Scouting St.George is een - van oorsprong katholieke - open scoutinggroep, waar iedereen zichzelf mag zijn en worden; waar je plezier maakt, vriendschappen sluit en waar veel ruimte is voor creativiteit, in denken en doen.” - Dat is hoe we onszelf zien, wat we willen uitdragen en waar je ons op mag aanspreken.

In totaal besteden we zo'n 6000 uur aan vrije tijd per jaar, met 25 vaste vrijwilligers. En dan hebben we het nog niet over de grote groep ouders die af en toe meehelpen met klussen, koken, materiaal vervoeren, schoonmaken of andere dingen

Ik wil graag iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen afgelopen jaar heel hartelijk bedanken!

In 2016 kijken we uit naar:

- Weer vele leuke, uitdagende, creatieve en leerzame programma's en kampen
- Een nieuw grasveld. Deze wordt begin maart aangepakt en kan deze zomer weer in gebruik worden genomen
- Het St.Joris Kampvuur op zondag 23 april
- Een gedeeltelijke renovatie van onze keuken tijdens NL Doet op zaterdag 11 maart
- De scout-it-out activiteit, dit jaar op een asielzoekerscentrum
- Het zomerkamp van de Scouts, die dit jaar naar de jamboree in Essex gaan.

Ik wens iedereen die ook dit jaar weer de handen uit de mouwen steekt veel enthousiasme en voldoening toe!

Gelukkig Nieuwjaar