Cluedo Running Dinner

Het is ondertussen een traditie geworden, elk seizoen houdt de stam een running dinner. Dit seizoen stond hij in het teken van Cluedo. Op elke locatie was een mogelijk moordwapen, speltak en een verdachte te ontdekken. De organisatie verstopte vervolgens een extra hint op elke locatie. Deze hint vormden samen de aanwijzingen naar de speltak, moordwapen en dader.

Naast het verwerken van de Cluedo-spel-hints was op elke locatie veel werk gemaakt van het eten. Al met al hebben we weer een heel gezellige avond gehad.

Weekendkamp Draeckenstam

Het zal de meeste leden niet zijn ontgaan, een groot deel van de leiding was afgelopen weekend niet bij de opkomsten van hun speltak. Deze leiding was met de Stam mee op weekendkamp in Eelde.

Het weekend kamp was een ware reis door de tijd. Vrijdag avond in de eighties hebben we van alles gecreëerd: knuffels van sokken, BBQ’s van blikken en sierraden van touwtjes. Zaterdag ochtend stond een ladder competitie in nighties thema op het programma, afgesloten met een supersoker eindspel. ’s Middags hebben we een handelsspel gedaan om aan materiaal en ingrediënten te komen voor een cake in een Dutchoven. De tijd die de ingrediënten in de Dutchoven nodig hadden om een cake te worden, is opgevuld met een quiz over eten en happen naar koekjes, kaas en groente. ’s Avonds zijn een aantal VHS banden uit de kast getrokken waarmee alle grote TV-quizzen uit de nighties herhaald zijn. Op zondag morgen is zijn we tijdens de tocht chronologisch door de Zero’s gereisd waarbij de onze kennis van de actualiteiten werd getest.

Gelukkig werkte de moderne techniek gedurende het grootste deel van het kamp en heeft Bas het onderstaande filmpje kunnen maken.

De stam gaat ook op zomerkamp

Nog een paar voorbereidingen en ook de Draeckenstam gaat mee met het jubileumkamp van St. George. Wat gaan we doen? Iets met Holland en een blonde presentatrice, iets met gps en zoeken, iets met koken op een houtvuurtje. Wie weet…maar gezellig wordt het zeker.

Natuurlijk helpt de stam een handje mee met het opbouwen van het kampterrein. Maar dat weerhoudt ons er niet van een eigen programma te draaien. We hebben er zin in!

Stam zomer kamp

Stam: iScout Challenge

Melkmeisje19:00 – start!
De Iscout challenge is begonnen. Deze avond gaat de stam op een virtuele wereldreis. Dit internationale evenement met deelnemers uit negen verschillende landen daagt de stam uit in creatieve doe-opdrachten en laat hersens kraken met de Reisvragen. Doel: zo veel mogelijk punten verdienen en een mooie plek in de ranglijst veroveren (vooral hoger eindigen dan andere stammen uit noord Nederland).Na een wat chaotische start, gaat iedereen als een speer aan de slag om zo veel mogelijk opdrachten uit te voeren. Een paar voorbeelden: ‘geef veiligheidsinstructies in de bus’, ‘maak een Vine-ception’, ‘maak een filmpje van een romantisch koppel dat in een bed slaapt op het water en wakker wordt door vogelgezang’, ‘film de nieuwe hype “molewieking” ’, ‘creëer een levend schilderij van het melkmeisje van Vermeer’, ‘maak een filmpje van “hallswimming” ’, ‘Bouw een meter zeepschuim in een douchecabine’. 
Voor elke goede opdracht stonden credits als beloning. Met die credits konden Reisvragen worden gekocht. Vragen als “Weet jij in welk land het liedje over de metro Dumb Ways To Die verboden is?” en “Welke steden worden bezongen door the Gorillaz?” Elke goede reisvraag leverde dan de echte harde punten op voor het klassement. Tot op de laatste minuten voor de sluiting werden er opdrachten uitgevoerd en zorgden de lastige reisvragen zelfs voor een lichte stress naarmate de deadline naderde. Om 23:00 was onze reis ten einde.Een hele leuke en actieve opkomst, volgend jaar weer!

Al onze ingeleverde opdrachten zijn hier te vinden