Poiesz Sponsor Actie 2019

Vandaag start de Poiesz Jeugd Sponsor Actie, de scouts doen al jaren mee aan deze actie. Het levert ze namelijk een goed zakcentje op voor hun zomerkamp in Engeland. Dus dat wordt proberen om zoveel mogelijk boodschappen bij de Poiesz te doen. Want bij elke 10 euro aan boodschappen krijg je 1 Sponsormunt. In elke Poiesz hangen 8 buizen waarin je de munten kan gooien. Onze St.George buis hangt in Baggelhuizen (Het Sticht) daar kan je ze dan meteen ingooien. Als je je boodschappen in een andere Poiesz doet, kan je ons ook steunen. Want de munten kan je ook in het Scouting gebouw inleveren, daar staat namelijk ook een buis waar je ze in kan doen. Dan leveren wij ze in bij "onze" Poiesz. Helpen jullie ons mee? Delen wordt gewaardeerd!

Poiesz 2019

Poiesz Actie Scouts

De Poiesz Jeugd Sponsor Actie is weer begonnen! De Scouts doen er weer aan mee. De actie houdt in dat je bij elke 10 euro aan boodschappen een sponsormunt ontvangt. Het is de bedoeling dat u die munt in onze St. George buis doet. Onze St. George buis hangt in Poiesz in het Sticht. Mocht je bij een andere Poiesz je boodschappen doen, dan kan je je munten inleveren in het gebouw. In het scoutinggebouw hangt een blauwe beker aan het prikbord, waar je hem in kan doen. De actie loopt nog tot en met 8 april. We hopen dat jullie allemaal mee doen!Stel je voor dat je ook op een andere manier wilt helpen kan dat ook. Je kan ook door op de link te klikken. Zo stem je online op scouting St.George.

Poiesz2018

Weekendkamp Scouts feburari 2016

Hoi,

Vandaag hadden we weekendkamp van vrijdag tot zondag.

Vrijdag:

We gingen eerst openen en toen gingen we een dropping doen. De dropping was leuk en niet al te lang, we waren om 00:15 uur op het troepgebouw terug.

Zaterdag:

We gingen opstaan en ontbijten toen gingen we van palen en touw een trappersbaan maken. Wij hadden een schommel over de sloot gebouwd. Toen gingen we met z’n allen de trappersbaan doen en hem weer afbreken. Daarna gingen we een vuurtje maken. Ik was PL dus ik mocht houthakken. We gingen broodjes bakken op het vuur. En toen gingen we met Geke een boel spelletjes doen. We gingen in groepjes tegen elkaar strijden maar welk groepje de winnaar was is nooit bekend geworden … en toen gingen we slapen

Zondag

We gingen opstaan en ontbijten en daarna gingen we ons klaarmaken voor het verfen van de patrouille-hokken. Onze patrouille had een wandschildering met een havik, een zon en een boom de andere muren waren blauw en groen. Toen was het kamp al weer voorbij

Gr. Mathijs

Weekendkamp Scouts

De scouts zijn tijdens de voorjaarsvakantie op weekendkamp geweest. Hieronder staat Iris haar verhaal uit het Kievitenlogboek:

Heyy kievieten! 
Dit keer was er kamp. Het was heel leuk. Het thema was reizen, als eerst gingen we onze spullen klaarleggen. Daarna gingen we een bosspel doen dat was iets met havens en vuurtorens ofzo. Toen het spel klaar was gingen we om het kampvuur zitten en liedjes zingen. Als je wou weerwolven mocht je naar binnen. Het was daar erg gezellig. Toen gingen we slapen want de volgende dag hadden we een hike. Toen die volgende dag gingen we eerst ontbijten. Daarna gingen we een hike doen het was een triat hike leek het wel, want het was met de bus op de fiets en lopend. We moesten foto's maken van gebouwen in de stad.  Dat was een opdracht met coördinaten. Maar waar we opdracht kregen moesten we eerst met de bus heen. Uiteindelijk hoorden we dat we onse fietsen mochten pakken, want dat was veel makkelijker. Daarna gingen we eten koken op kampvuur en met blik. Die avond deden we ook nog een bosspel dat was iets met lampjes en landen en bij ons groepje ook nog zitten. Daarna gingen we om het kampvuur zitten en toen daarna slapen. De volgende ochtend gingen we eerst ontbijten en daarna bulldog doen en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan!

Groetjes iris