Stanley Stekker opkomst

De bevers helpen deze week Stanley Stekker, eerst hebben ze een quiz gedaan om alles over Stanley te weten te komen en daarna hielpen ze hem met het bouwen van eigen mooiste kunstwerkenDe bevers helpen deze week Stanley Stekker, eerst hebben ze een quiz gedaan om alles over Stanley te weten te komen en daarna hielpen ze hem met het bouwen van eigen mooiste kunstwerken..

Bevers Stanley 1 Bevers Stanley 2

BeverDoeDag 2015

Uit heel Drenthe waren zaterdag 20 juni 58 bevers aanwezig bij de jaarlijkse Bever Doe Dag in het Asserbos.

Naast onze bevers waren er ook bevers van de Zwervers Assen en bevers uit Beilen, Hoogeveen, Vledder en Zuidlaren. Samen gingen ze op zoek naar Anansi een grote spin die was meegelift vanuit Ghana met de boot van Sterre en Steven Stroom, twee thema figuren uit Hotsjietonia. Tijdens alle spelletjes leerden ze de bevers van de andere scoutinggroepen kennen.

Al spelenderwijs maakten de kinderen deze middag kennis met Anansi. De hele middag konden de bevers spelen rond de apenbroodboom , spinnenwebdraden volgen, knutselen van spinnen en een stroopwafel omtoveren in een heerlijk muggenmepper.

Aan het einde van de dag besluiten Sterre, Steven en de bevers om Anansi terug te brengen naar Ghana, aangezien het hier te koud is voor hem.

Bever Doe Dag2015

Weekendkamp Bevers

Op 14 maart kwamen uit alle hoeken van Assen dappere strijders naar het Asserbos. Er was namelijk een kreet om hulp gekomen vanuit het houten huis is het bos. In dit huis wonen maar drie mensen. Twee elven en een dwergin. Deze elven en dwergin zijn de bewaarders van een waardevolle schat, de dasring van St.George. St.George was een dappere ridder die met behulp van de magische krachten van de dasring de Oude Draak heeft verslagen. Maar, wat de mensen toen nog niet wisten, is dat deze Oude Draak een zoon had. Lang geleden was dit nog maar een piepklein draakje, maar honderden jaren later is dit een Grote Draak geworden.
De elven en de dwergin zijn ooit eens zo overmoedig geweest om met de dasring op pad te gaan, hartstikke dom van ze! Toen heeft de Grote Draak ze laten schrikken en zo de dasring buitgemaakt. Hadden ze de dasring maar veilig in hun goed bewaakte huis gelaten. Want hoewel het een simpel houten huisje lijkt, is het goed beveiligd tegen de Grote Draak. Er staat een stevig hek omheen en alle magiërs uit het land hebben geholpen om het huis met spreuken te beveiligen, zodat de Grote Draak er niet bij in de buurt kan komen.
Om de dasring van de Grote Draak terug te krijgen hebben de elven en de dwergin extra hulp nodig! Gelukkig waren er 9 dappere strijders om te helpen. Maar een draak verslaan, dat doe je zomaar niet. Daarom zijn de strijders eerst uitvoering getest en getraind om te kijken of het wel geschikte strijders waren. Er is gebalanceerd met evenwicht, geoefend met speurtechnieken, getraind met vaardigheden in het bouwen van een geschikte schuilplaats en het maken van een heuse katapult. Met dit overdonderende bewijs dat de strijders écht hele goede strijders waren, konden we gerust naar bed om de volgende dag op zoek te gaan naar de Grote Draak.
Na een heerlijke nacht slapen was het tijd voor de laatste voorbereidingen. Bij nader inzien was 9 strijders misschien toch niet zo heel veel tegenover een Grote Draak. Daarom bedachten de strijders een briljante list. We gingen de Draak bij de Dasring weglokken met iets wat Grote Draken graag buitmaken: echte Prinsessen. Normale meisjes vinden draken niet interessant, maar voor een Prinsesje vliegen ze het hele land door. Maar, een prinses konden de strijders ook niet zo 1,2,3 uit hun mouw schudden….of wel? Hier werd een hele slimme oplossing voor bedacht: nep prinsessen! Met de nep prinsessen konden we de draak lang genoeg van zijn plek af krijgen om snel de Dasring terug te pakken. Tegen de tijd dat de Grote Draak doorhad dat de prinsessen niet echt waren, kon hij ons niets meer doen omdat wij nu de Dasring weer in bezit hadden. Boos een verslagen blies de Grote Draak de aftocht. Na een overwinningstocht door het bos was het voor de dappere strijders weer tijd om afscheid te nemen en voldaan naar huis te gaan.
En die draak, die hebben we nooit meer terug gezien.

Weekendkamp Bevers 2015