Aangepaste Opkomsten.

Beste leden van scouting St. George en ouders/verzorgers,

Sinds 1 juni zijn de maatregelen voor (sport)verenigingen versoepeld, en dus ontstaat er ook voor jullie weer meer ruimte.
In de bijlage van deze mail vinden jullie de nieuwe richtlijnen.

De aangepaste opkomsttijden houden we in ieder geval tot de zomervakantie aan. Voor de scouts betekent dit dat er nog steeds in twee groepen opkomsten worden gehouden.

De belangrijkste aanpassingen noemen we hier even per speltak:

Bevers
Er zijn geen afstandsbeperkingen meer van kracht tussen voor bevers en de leiding. Tussen leiding en ouders en leiding onderling blijft de 1,5m-regel wel van kracht.
Er mag weer een broodje gebakken worden of iets worden gekookt.
Bij heel slecht weer mogen de bevers even schuilen in het gebouw. Volledige binnen opkomsten kunnen nog niet.

Welpen
Er zijn geen afstandsbeperkingen meer van kracht tussen welpen en leiding. Tussen leiding en ouders en leiding onderling blijft de 1,5m-regel wel van kracht.
Er mag weer een broodje gebakken worden of iets worden gekookt.
Bij heel slecht weer mogen de welpen even schuilen in het gebouw. Volledige binnen opkomsten kunnen nog niet.

Scouts tot en met 12 jaar oud
Er zijn geen afstandsbeperkingen meer van kracht tussen scouts en leiding. Tussen leiding en ouders en leiding onderling blijft de 1,5m-regel wel van kracht.
Er mag weer een broodje gebakken worden of iets worden gekookt.
Bij heel slecht weer mogen de Scouts even schuilen in het gebouw. Volledige binnen opkomsten kunnen nog niet.

Scouts vanaf 13 jaar oud
Er zijn geen afstandsbeperkingen meet van kracht tussen de scouts onderling. Tussen leiding en ouders en leiding onderling blijft de 1,5m-regel wel van kracht.
DIT BETEKENT DAT WE DE 1,5 METER AFSTAND TUSSEN SCOUTS NIET MEER ZULLEN HANDHAVEN OF KUNNEN GARANDEREN. ALS JIJ OF JE OUDERS ZICH DAAR NIET PRETTIG BIJ VOELEN RADEN WE AAN JE AAN TE SLUITEN BIJ DE ONLINE OPKOMSTEN.
Er mag weer een broodje gebakken worden of iets worden gekookt.
Het gebouw is in beginsel alleen open voor toiletbezoek. Bij heel slecht weer kan er alleen even met toestemming van de leiding worden geschuild als de 1,5 m-regel door iedereen wordt nageleefd.

Explorers
Er zijn geen afstandsbeperkingen meet van kracht tussen de Explorers onderling (wel tussen Explorers en leiding, ouders en leiding en leiding onderling)
DIT BETEKENT DAT WE DE 1,5 METER AFSTAND TUSSEN EXPLORERS NIET MEER ZULLEN HANDHAVEN OF KUNNEN GARANDEREN. ALS JIJ OF JE OUDERS ZICH DAAR NIET PRETTIG BIJ VOELEN RADEN WE AAN JE AAN EVEN NIET NAAR DE OPKOMSTEN TE KOMEN.
Er mag weer een broodje gebakken worden of iets worden gekookt.
Het gebouw is in beginsel alleen open voor toiletbezoek. Bij heel slecht weer kan er alleen even met toestemming van de begeleiding worden geschuild als de 1,5 m-regel door iedereen wordt nageleefd.

EN DE CLIFFHANGER VAN DIT VERHAAL.....
Wij kijken reikhalzend uit naar komende maandag 8 juni, de dag waarop er een advies wordt verwacht rondom het houden van jeugd- en zomerkampen.
We hopen natuurlijk heel erg dat er deze zomer nog scoutingtenten kunnen worden opgezet, en dat jullie allemaal lekker op kamp kunnen met elkaar.
Dus nog even duimen tot maandag en dan laten we jullie zo snel mogelijk weten of, en zo ja, hoe de zomerkampen zullen worden gehouden.

Hartelijke groet
Het groepsbestuur

 

Lees meer: Aangepaste Opkomsten.

Workshopdag

Inschrijven workshop dag.

Hoe werkt het?

  1. Bekijk de beschrijvingen van de workshops er zijn en aan welke je wilt deelnemen.
  2. Geef hier  je keuzes door.
  3. Wij delen je definitief in bij workshops.

Verschillende workshops

In de beschrijving van de workshops staat bij elke workshop voor welke leeftijd het geschikt is. Dat een workshop gevolgd kan worden vanaf 5 jaar betekent niet dat het voor een 9 jarige o.i.d. niet meer kan of niet leuk is! Zeker niet! Er wordt rekening gehouden met de verschillende leeftijden in een groep.

Bij de workshop staat ook bij of het op de ochtend of op de middag wordt gegeven. Dit is vooral van belang voor diegene die maar een dagdeel komen. Als je bijvoorbeeld alleen ’s middags komt kun je geen workshop voor de morgen kiezen.

Lees de omschrijving goed, bekijk de foto’s en maak dan een keuze. Kies vooral wat JIJ leuk vindt!!

Bevers en welpen kunnen ’s middags naar een workshop.

Scouts en ouder kunnen ’s morgens en ’s middags naar een workshop. (Bij de omschrijving staat of een workshop in de morgen of middag wordt gegeven of beide dagdelen.) Wij gaan er vanuit dat alle scouts, explorers (+)stamleden en vrijwilligers beide dagdelen komen, we hebben ook ruim voldoende keuze en plaatsen voor alle leden bij de workshops.

Het kan zijn dat er bijzonderheden zijn zoals afwijkende tijden of voorwaarden. Dit staat bij de omschrijving vermeld.

Geef je keuzes door

Je gaat naar het inschrijfformulier en vult daar je naam, speltak, email en eventueel leeftijd in. Je kunt dan al aangeven of je die dag wel/niet /gedeeltelijk komt. Daarna krijg je een lijst met workshops te zien waar je uit kunt kiezen.

  • Bevers en welpen maken een top 3
  • Scouts en ouder maken een top 4

Heb je je keuzes gemaakt, klik dan op verzenden.

definitieve indeling

Begin april geven we door bij welke workshop je geplaatst bent, waar je heen moet enz. Heb je niets gehoord dan kun je altijd bij de leiding navraag doen, zij zorgen dan dat je de informatie zo snel mogelijk krijgt.

Verder

Kosten? Er zijn geen kosten aan verbonden.

Vervoer? Ook dit hoor je begin april, sommige workshops zijn in of rond het gebouw, anderen op lokatie. Voor enkele workshops regelen wij het vervoer, bij andere workshops kom je op eigen gelegenheid.

Lunch voor scouts en ouder? Neem je eigen boterhammetjes mee voor de lunch.

SCHRIJF JE METEEN IN, JE WILT DIT NIET MISSEN.

NL Doet 15 & 16 maart 2019

Beste ouders, verzorgers, leden en andere vrijwilligers of kennissen,

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het NL doet. Scouting St. George wil op deze dag onder andere het sanitair opknappen maar er zijn nog vele andere klussen waar we extra handen voor nodig hebben. We gaan dan van alles doen zoals: De deuren schilderen, de omliggende sloten schoonmaken, de kampvuurkuil goed opruimen, de gehele keuken schoonmaken en de stoep ophogen. Lijkt het je leuk om te helpen? Meld je aan via de site van NL doet. Geef even aan wanneer je tijd hebt om te komen helpen. Een gedeelte van de dag kan natuurlijk ook. Maar als je nog op een ander moment tijd hebt, laat het dan even weten. Iedereen is welkom, gezellig alleen of samen met je kind komen klussen. Je kan bijvoorbeeld tijdens de opkomst van je kind even een uurtje meehelpen. Maar ken je nog handige mensen die het leuk vinden om mee te helpen, dan zijn deze ook van harte welkom!
Kun je niet op de zaterdag 16 maart, dan kunnen we je hulp goed gebruiken in het weekend ervoor of erna omdat het sanitair opknappen niet in 1 dag lukt.

Opgeven kan via de onderstaande link of door een mail te sturen naar het onderstaande mailadres. Let op! Graag bij de goede klus aanmelden, de andere scouting groep doet ook mee. Titel is opknappen sanitair.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://www.nldoet.nl/klus/opknappen-sanitair-scouting-st-george#block-projectsubscribe

Poiesz Sponsor Actie 2019

Vandaag start de Poiesz Jeugd Sponsor Actie, de scouts doen al jaren mee aan deze actie. Het levert ze namelijk een goed zakcentje op voor hun zomerkamp in Engeland. Dus dat wordt proberen om zoveel mogelijk boodschappen bij de Poiesz te doen. Want bij elke 10 euro aan boodschappen krijg je 1 Sponsormunt. In elke Poiesz hangen 8 buizen waarin je de munten kan gooien. Onze St.George buis hangt in Baggelhuizen (Het Sticht) daar kan je ze dan meteen ingooien. Als je je boodschappen in een andere Poiesz doet, kan je ons ook steunen. Want de munten kan je ook in het Scouting gebouw inleveren, daar staat namelijk ook een buis waar je ze in kan doen. Dan leveren wij ze in bij "onze" Poiesz. Helpen jullie ons mee? Delen wordt gewaardeerd!

Poiesz 2019