Poiesz Actie Scouts

De Poiesz Jeugd Sponsor Actie is weer begonnen! De Scouts doen er weer aan mee. De actie houdt in dat je bij elke 10 euro aan boodschappen een sponsormunt ontvangt. Het is de bedoeling dat u die munt in onze St. George buis doet. Onze St. George buis hangt in Poiesz in het Sticht. Mocht je bij een andere Poiesz je boodschappen doen, dan kan je je munten inleveren in het gebouw. In het scoutinggebouw hangt een blauwe beker aan het prikbord, waar je hem in kan doen. De actie loopt nog tot en met 8 april. We hopen dat jullie allemaal mee doen!Stel je voor dat je ook op een andere manier wilt helpen kan dat ook. Je kan ook door op de link te klikken. Zo stem je online op scouting St.George.

Poiesz2018

Jota toren bouwen

De afgelopen weekenden hebben stamleden en de explorers samen geknoopt aan de JOTA toren. Het ultime moment tot nu toe is het hijsen, een timelaps hiervan is hieronder te zien.

"Jotatoren-update 10#: hij staat🙌🏻!! We zijn trots!! Maar zijn er nog niet...volgende stap is om de antennes vast te maken in de kleine 3poot (van 6m) en die omhoog te hijsen dmv katrollen en hijslijnen🤙🏻!! Voor die die benieuwd is of hij hoger is dan vorig jaar?!?!...JA"

Weekendkamp Indus welpen

Zaterdag

Om 10 uur kwamen de welpen aan volledig verkleed als Minions met petjes, scheetpistolen & natuurlijk hun weekendtassen waar de nodige snoepjes in verstopt zaten. Na het openen met het traditionele vlag hijsen, het opzeggen van de welpenwet en de Indus yell yellen was het tijd om het kamp te beginnen met Minion spellen zoals vette Minion en een potje Minion(buldog). Nadat de Minions(welpen) waren opgewarmd en het energielevel weer wat naar beneden gebracht was kwam er een vreemd filmpje binnen waarin Scarlet en Gru te zien waren. We kwamen er achter dat Gru gevangen was genomen door Scarlet en we de PX41 aan Scarlet moesten geven omdat zij anders Gru zou vermoorden. Help! Wat moesten we nu doen? Tijdens de lunch werd het bericht uitgebreid besproken en plannen voor de middag gemaakt. Na de lunch vonden we een grijs stukje wol. Zou deze van Gru zijn? Nadat we een spoor van grijze stukjes wol hadden gevolgd en zelfs nog een hoge toren hebben beklommen om het bos af te speuren naar Gru vonden wij uiteindelijk een schuilplaats waarin een bericht lag volledig die volledig in morse code geschreven was. De minions hebben deze ontcijferd. Eenmaal weer veilig en vermoeid op het gebouw was het tijd om het avondeten klaar te maken. Het avondeten bestond uit patat, een broodje hamburger en salade en als toetje bananenijs. Tijdens de afwas kwam doctor Nefario binnen rennen om te vertellen dat hij wist waar Gru gevangen is genomen. Snel werden de nodige voorbereidingen getroffen. De wapens werden gepakt, de jassen aangetrokken en de minions gingen verzamelen bij het hek om samen met doctor Nefario Gru te bevrijden. Eenmaal aangekomen bij de zevensprong vonden we Gru vastgebonden aan een boom. De minions maakten hem snel los en hij werd naar het gebouw gebracht waar hij veilig zou zijn. Om dit te vieren werd er een kampvuur gestookt, warme chocolademelk gedronken, bananen gegeten en marshmallows geroosterd en werden er de mooiste liedjes gezongen. Maar ook minions worden na een lange dag wel eens moe dus werd het helaas tijd om naar bed te gaan.

Zondag

Na een korte nacht waarbij de minions om 06:00 alweer vrolijk gingen zingen en keten werden de tassen ingepakt en ontbeten. Na het ontbijt kwam Gru langs met het plan om Scarlet te vangen. Er werd zo snel mogelijk een val uitgezet bij de zevensprong en hutten gebouwd om in te schuilen. Al vrij snel kwam Scarlet om te kijken als Gru er nog steeds was. Maar Scarlet had niks door en de val klapte dicht. Yes we hadden Scarlet gevangen! Ze werd vastgebonden in de bolderkar en naar het gebouw gebracht. Eenmaal bij het gebouw werd ze opgesloten in het stamlokaal. Dit gingen wij vieren door weerwolven van wakkerdam te spelen. Maar helaas komt er aan ieder kamp weer een einde dus ook zo aan dit kamp. De vlag werd weer gestreken, de keeltjes nog een keer goed gebruikt om te yellen en de kampaandenkens werden mee naar huis genomen.